123sex, xporn, xvideos, vvlx, xhamster, xvideos, pornx, hentai, xnxx, xxx, sex việt, Phim sex,

Soğuk Duş Almanın 5 Faydası

Blog

Soğuk Duş Almanın 5 Faydası

Soğuk duş almak yüzlerce yıldır vücudu canlandırmanın bir yolu olsa da herhangi bir durum için ana tedavi kaynağı değildir. Fakat semptomların azaltılmasından tutunda genel ruh halinin iyileştirilmesini kadar fayda sağlar. Vücudumuzu strese karşı daha dirençli hale getirir. Her gün sadece 3 dakika soğuk duş alarak bu 5 faydasından yararlanabilirsiniz.

Enerjinizi artırır, depresyon ve stresi azaltır

Depresyon tedavisinde popülerlik bütüncül tedavi yaklaşımlarından biri elektroşok etkisi sağlayan “soğuk su terapisidir”.  Haftada 2-3 kez 5 dakika soğuk duş almanın, depresyon belirtilerini hafifletmeye yardımcı olduğu bilimsel olarak kanıtlandı.

Soğuk su, beyine birçok elektriksel dürtü gönderir. Uyanıklığı, zihinsel berraklığı ve enerji seviyelerini artırmak için beyini uyandırır. Mutluluk hormonları olarak bilinen endorfinleri artırıp esenlik ve iyimserlik hali sağlarken stres hormonu olarak bilinen kortizol seviyesini azaltır. Bu sayede de gün sonunda uykuya geçişte kolaylık sağlar ve uyku kalitesini artırır.

Metabolizmayı hızlandırır

Araştırmalar bireylerde kahverengi yağın artıp beyaz yağın azalmasının obezite ve kalp hastalığı riskini azaltmada önemli bir rol oynadığını gösteriyor. Sağlıklı kahverengi yağ seviyeleri, beyaz yağın da sağlıklı seviyede olacağını gösterir ve kahverengi yağ soğuk ile aktive edilir.

Haftada 2-3 kez soğuk duş almak metabolizmanın hızlanmasını sağlar. Alışkanlık haline geldiğinde ise zamanla hormonal denge sağlayarak obezite ile savaşmaya yardımcı olabilir.

Kan dolaşımı iyileştirir

Vücudumuzu soğuk suya maruz bırakmak rahatsız edici gibi olsa da canlandırıcıdır. Soğuk su doğal vücut sıcaklığımızdan daha soğuk olduğu için vücut çekirdek sıcaklığını korumak için daha fazla çalışır. Düzenli olarak soğuk duş alındığında dolaşım sistemi verimli hale gelir, kan dolaşımı iyileşir ve sağlıklı cilt görünümü sağlar. Bununla birlikte spor yaralanmalarından sonra kas zedelendiğinde veya yırtıldığında buzun iltihaplanmayı azaltıcı etkisi ile aynı görevi görür. Vücutta belirli bir bölgesinin sıcaklığını düşürerek, o bölgeye daha sıcak, taze ve oksijenli kanın gidişini hızlandırır ve bu sayede iyileşme süresini kısaltır. Özellikle dolaşım bozukluğu, yüksek tansiyonu ve şeker hastalığı olan bireyler soğuk duşun kan dolaşımını hızlandırıcı etkisinden yararlanmalıdır.

Bağışıklığı güçlendirir

Araştırmalar soğuk duşun vücudu belirli kanser türlerine karşı daha dirençli hale getirebileceğini gösteriyor. Soğuk su şoku kan dolaşımında lökositlerin salınımını artırarak enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olur. Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı direnç gösterilmesini sağlar.  Rutin olarak sadece 3 dakikalık soğuk duş alanlarda solunum yolu enfeksiyonu riski %30 azalır.

Egzersiz sonrası kas ağrılarını azaltır

Profesyonel sporcular, bir oyun veya yarıştan sonra kas ağrılarını yatıştırmak için buz banyolarını veya soğuk duşu tercih ederler. Kortizol seviyesi azalır, kas ağrıları azalır ve testosteron seviyesi artar. Çalışmalarda yüksek yoğunluklu egzersiz yaptıktan sonra soğuk duş alanların (1-3 dakika), soğuk duş almayanlara kıyasla kalp atış hızlarını daha hızlı düştüğü ve daha rahat hissettikleri bulunmuştur.

İşin özü şu ki;

Soğuk duş alırsanız üşütmezsiniz. Bilakis metabolizmanız hızlanır, bağışıklık sisteminiz güçlenir ve hastalıklara karşı daha dirençli hale gelirsiniz. Soğuk duş ilaçsız bir tedavidir. Soğuk duşun bu faydalarından yararlanmak için buz gibi suyun altına girmek zorunda değilsiniz, 20 derecenin altında faydalı etkileri başlıyor.

Bunu Paylaş :

doc-dr-muhammed-keskin-kimdir

Doç. Dr. Muhammed Keskin

watches replicas.