123sex, xporn, xvideos, vvlx, xhamster, xvideos, pornx, hentai, xnxx, xxx, sex việt, Phim sex,

KALP360 EKİBİNDE SAĞLIĞINIZ 360 DERECE DEĞERLENDİRME ALTINDA

Blog

KALP360 EKİBİNDE SAĞLIĞINIZ 360 DERECE DEĞERLENDİRME ALTINDA

Diyabet, obezite, hipertansiyon, metabolik sendrom ve birçok kalp sağlık problemi dünya genelinde oldukça yaygın ve giderek de artan sağlık sorunlarıdır ve genellikle beslenme düzeni ve yaşam tarzı değişiklikleriyle yönetilebilirler. Son yıllarda aralıklı oruç ve DASH diyeti gibi beslenme yaklaşımlarının, bu kronik hastalıkların yönetiminde önemli rol oynadığı gözlemlenmiştir. Kalp360 ekibi olarak, bütüncül bir yaklaşımla, uzman ekibimizle ortak şekilde size ve hayatınıza en uygun beslenme planının oluşturulmasıyla değişen hayat tarzınızın diyabet, obezite, kalp sağlığı ve genel sağlığınız üzerine olan etkilerini en üst seviyeye çıkarıyoruz. 

Bu adımın ilk ayağı olan hastayı ve onun rutinini iyi tanımak, özel ihtiyaçlarına yönelik bir beslenme planı hazırlamak ilk ve altın basamak olarak değerlendirilebilir. Genel amaç hastanın 3 günde 10 kilo verdiren kürlerle hızlı kilo vermesi değil, genel sağlık sorunları dahilinde, kontrollü yaşam tarzı değişiklikleriyle sağlığın daha iyi konuma gelmesi ve kalıcı bir çözüm elde edilmesi şeklindedir.

Protokolümüzün ana odak noktası değiştirilen alışkanlıklar, tansiyon takipleri, kan şekeri takipleri, vücut yağ oranının ne şekilde ilerlediği kısımlardır, tartıda azalan sayılar değil. 

Tip 2 diyabet, yaşam tarzı değişiklikleriyle beraber vücutta zaten salgılanan insülinin hücreler tarafından kullanılabilir hale getirilmesiyle kısmen ya da tamamen tedavi edilebilen bir hastalıktır. HbA1c değeri yüksek olan, açlık ve tokluk kan şekerlerinden yüksek dalgalanmaları olan hastalar yaşam tarzı değişikleriyle beraber tedavide önemli ölçüde yol katetmektedirler.

Kalp 360 Sağlık Merkezimizde yaşam tarzı değişiklikleriyle beraber 3 aylık kan şekeri ortalama değerini gösteren HbA1c sonuçlarında ciddi gerileme sağlayarak, insülin kullanan tip 2 diyabetli hastalarımızda bile ilaç kesmeye gittiğimiz beslenme ve yaşam tarzı değişikliği protokolleri uygulamaktayız. Bu beslenme, yaşam tarzı değişiklikleri ve tedavi protokolleriyle birlikte yaklaşık 6 ay içerisinde HbA1c değerinde 2 birimlik azalma sağlayabilmekteyiz. Akdeniz tipi ve düşük karbonhidratlı beslenme ile beraber oluşturulan yaşam tarzı değişiklikleri şeker hastalığının tedavisinde önemli bir yer tutmaktadır. Bu protokolde kompleks karbonhidratlardan zengin ve basit karbonhidratlardan fakir, zeytinyağı ve faydalı yağlardan zengin, dengeli bir protein oranı hedeflenmektedir. Bunun yanı sıra egzersiz planlamaları yapılmakta ve günlük yaşama uygunlu kişiye özel planlamaktadır.

Aynı şekilde hipertansiyon Kalp 360 Sağlık Merkezi’mizde uyguladığımız hipertansiyonu ilaçsız düşürme yöntemleriyle kontrol altına alınabilir. Bu konuda DASH diyet protokolü bizim için altın anahtar olarak ortaya çıkıyor. DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension), hipertansiyonu önlemek veya kontrol altına almak için geliştirilmiş bir beslenme planıdır. DASH diyeti, düşük yağlı ve düşük tuz içeren bir beslenme düzenini teşvik eder. Özellikle meyve, sebze, tam tahıllar, protein kaynakları ve sağlıklı yağlar üzerine odaklanır.

Bütüncül yaklaşımla hazırlanan beslenme listelerimizde sadece beslenme ile ilgili değil hastanın sahip olduğu kardiyovasküler profiline uygun şekilde egzersiz planlamaları da hazırlanıyor ve durumun tamamıyla kontrol altında tutulması sağlanıyor.

Şeker hastalığı ve hipertansiyon gibi birçok hastalık kader değildir, bir uyarıdır. Beslenme ve yaşam tarzı değişiklikleri ile bu hastalıkları önemli ölçüde yönetebilir ve tedavi edebilirsiniz. Buradaki handikap ise değişen yaşam tarzınızı sürdürülebilir bir hale getirmenizdir. Yaşam tarzı değişiklikleri sürdürülebilir olmazsa, pankreas hücrelerinizdeki hasar sebebiyle kan şekeriniz tekrar yükselebilir ve insülin direnciniz tekrar oluşabilir. Yapacağınız yaşam tarzı değişikleri mutlaka sürdürülebilir olmalıdır. Yaşam tarzı değişikliği ömür boyu olmalıdır. İşte Kalp360 Sağlık Merkezinde ana odak bu yöndedir. 

Bunu Paylaş :

doc-dr-muhammed-keskin-kimdir

Doç. Dr. Muhammed Keskin

watches replicas.